Victor Ponta: Dragnea să plece de la conducerea Camerei deputaților. El schimbă legile ca să își rezolve dosarele (VIDEO)

Publicat: 14 11. 2017, 14:34

Fostul premier Victor Ponta a declarat marți că Liviu Dragnea nu mai poate rămâne la conducerea Camerei deputaților, în condițiile în care DNA a început urmărirea penală a șefului PSD pentru mai multe infracțiuni de corupție.

Victor Ponta: Dragnea să plece de la conducerea Camerei deputaților. El schimbă legile ca să își rezolve dosarele

#DIRECT_ONE_so4hi7#

Ponta a avertizat că Dragnea va ajunge să folosească Camera deputaților pe post de scut ca să se apere de problemele pe care le are.

„Evident vom susține inițiativa ca la conducerea Camerei deputațior să vină altcineva. Nu poate să fie Liviu Dragnea. Cât e Dragnea șef la Camera deputaților nu se pot adopta legile justiției. Dragnea schimbă legile ca să își rezolve lui dosarele. Eu susțin ideea ca PSD poate să nominalizeze un alt președinte al Camerei deputaților, un om care să nu aibă dosare și care să conducă lucrările și privind legile justiției și privind legea bugetului și toate celelalte legi pe care Camera deputaților trebuie să le adopte rapid până la sfârșitul acestui an. Cât va rămâne Dragnea șef la Cameră, toate aceste probleme vor fi înghetațe iar Camera va fi folosită ca scut pentru problemele personale ale lui Dragnea”, a spus fostul premier.

Victor Ponta a mai anunțat că partidul Pro România nu susține moțiunea de cenzură anunțată de PNL.

”Am discutat între noi ce câștigă România prin moțiunea de cenzură a PNL. Nu am reușit să găsim un răspuns pozitiv. Ne gândim ca nu cumva schimbarea guvernului Tudose e, de fapt o criză poltică care să ne aducă unde am fost în vară. Am mai schimbat un guvern. Și? A fost mai bine?

Din acest motiv, demersul PNL nu poate aduce în acest moment nimic bun pentru România. Se face o moțiune de cenzură ca să se prefacă PNL că e în opoziție. În acest moment opoziția suntem noi. O să facem noi, când e cazul o moțiune de cenzură și sunt convins că ceilalți o vor sprijini.

Vom încerca prin metodele parlamentare să solicităm conducerii Camerei deputaților aducerea în dezbatere cât mai rapid a OUG privind TVA split, vom înceraca ordonanța trecerii contribuțiilor sociale de la angajator la anagajat pentru că bugetul nu se poate adopta neștiind pe ce te bazezi. Încercăm să sprijinim un act de guvernare mai bun”, a mai spus Victor Ponta.