Victor Ponta: Dorința mea e să nu mai plece nimeni din PSD. Titus Corlățean va fi viitorul președinte al Senatului

Publicat: 25 11. 2011, 14:45

Victor Ponta a declarat vineri, la Bruxelles, că își dorește să nu mai plece nimeni din PSD și că, deși a auzit că vor pleca numeroși membri din partid, persoanele în cauză neagă acest lucru.

De asemenea, președintele PSD a mai spus că va face tot ce ține de el pentru a fi armonie în partid înaintea bătăliei cu Traian Băsescu de anul viitor.

Dorința mea e ca din PSD să nu mai plece nimeni, să fim uniți și să ne concentrăm toate forțele pentru bătălia adevărată, cu Traian Băsescu și cu regimul lui. Fac tot ce ține de mine pentru ca USL să nu sufere niciun fel de pierderi și să știm, înainte de alegeri, are este armata în confruntatea cu regimul Băsescu. Nu îmi doresc să mai existe niciun fel de noi conflicte. În ceea ce mă privește, le voi evita”, a declarat Ponta.

Întrebat despre posibilitatea ca o unele organizații din PSD să i se alăture lui Mircea Geoană într-o nouă formațiune politică, Ponta a negat zvonurile.

„Nu există așa ceva, citeam în presă de fiecare dată că pleacă oameni care spuneau că nu e adevărat. Toate deciziile care se iau în conducerea PSD se iau prin vot. Nu țin neapărat să fie vot unanim, important e ca după ce se ia o decizie, aceasta să fie respectată”, a mai spus Victor Ponta.

În contextul revocării lui Mircea Geoană de la șefia Senatului, social-democratul susține că Opoziția este singura care are dreptul să propună un candidat pentru funcția de președinte al Senatului, care va fi Titus Corlățean.

„Candidatul nostru este Titus Corlățean, care va și câștiga. Puterea va avea probabil un candidat, deși nu au dreptul. Desigur că în practică, decizia Curții Constituționale sau o lege nu are niciun fel de valoare pt cei de la Putere. Legile se aplică nouă poporului, fraierilor”, a conchis Ponta.

Preşedintele PSD se află într-o vizită la Bruxelles, unde discută cu liderii Partidului Socialist European. Liderul social democraţilor a avut un discurs despre soluțiile de relansare economică, necesare atât României cât şi Uniunii Europene.

De asemenea, Victor Ponta a discutat şi cu reprezentanții comunității românilor din Belgia, în cadrul căreia a susținut cauza muncitorilor stabiliți în statul belgian și a discutat despre problemele cu care aceștia se confruntă pe piața muncii.

Victor Ponta: Îmi doresc să nu mai plece nimeni din PSD

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />