Victor Ponta, despre protestele minerilor: Nu putem face minuni. Ministrul Vosganian va merge vineri în Valea Jiului

Victor Ponta, despre protestele minerilor: Nu putem face minuni. Ministrul Vosganian va merge vineri în Valea Jiului

Primul ministru Victor Ponta a declarat, joi seara, că ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va fi prezent, probabil, vineri, în Valea Jiului, pentru a discuta cu minerii care refuză să iasă din subteran.

Ponta spune însă că nu pot fi făcute „minuni”, precum cumpărarea întregii cantităţi de cărbune chiar dacă nu este de foarte bună calitate sau nu e necesar.

„Tot ceea ce e omeneşte posibil vreau să facem pentru acei oameni, minuni însă nu o să putem face, adică să spui că de acum încolo cumpărăm tot cărbunele chiar dacă nu e de bună calitate sau nu ai ce să faci cu el. Cele trei mine sunt în programul de închidere, trebuie gsite pentru cei care lucrează acolo soluţii de tranziţie de la această perioadă la perioada ulterioară”, a spus Ponta la Digi 24.

440 de mineri de la Paroşeni, Petrila şi Uricani refuză să iasă din subteran. Oamenii sunt nemulţumiţi că nimeni nu mai vrea să preia cărbunele extras de ei. Complexul Energetic Hunedoara refuză să onoreze contractul, iar minerii îşi vor primi la sfârşitul lunii doar o parte din salarii. Ortacii solicită ca Victor Ponta şi Varujan Vosganian să vină în Valea Jiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`