Victor Ponta, despre poziţia DNA în cazul Dragnea: Dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește ca la piață

Publicat: 22 04. 2015, 18:46
Foto: facebook.com/victor.ponta

Întrebat  cum comentează faptul că procurorul care se ocupă de caz lui Liviu Dragnea a spus că a fost o înțelegere între martorii apărării și inculpat, premierul Victor Ponta a răspuns că  „s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață”, scrie Agerpres.

„Nu pot să comentez nimic din ceea ce ține de activitatea de caz a justiției. Nu pot să comentez nimic, dar pot să comentez de principiu că dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață. Eu nu am fost întrebat de așa ceva”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

„Nu știu ce vă doriți dumneavoastră (…), dacă să fie condamnat sau nu, mă deranjează întrebarea asta, că nu cred că știți dumneavoastră ce o să decidă instanța. Eu nu pot să comentez, chiar mi se pare deplasată întrebarea”, a răspuns premierul, intrebat fiind dacă va  aplicat statutul partidului în cazul în care Liviu Dragnea va fi condamnat în primă instanță.

Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, dar nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

„Considerăm că martorii propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță”, a spus procurorul de ședință.

ÎCCJ se va pronunța pe 6 mai în dosarul „Referendumul”.

 Liviu Dragnea și alte 70 de persoane sunt acuzate că ar fi pus la punct un sistem național de influență prin care ar fi fraudat votul la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. (Detalii AICI)