Victor Ponta, despre mitingul de joi: Este o inițiativă a domnului Fenechiu. Dacă oamenii vor dori să ieșim și noi pe stradă, o vom face

Publicat: 16 01. 2012, 22:43

Prezent luni la Strasbourg, liderul PSD Victor Ponta a declarat în cadrul emisinii „Ultimul cuvânt” difuzată de B1 TV, că mitingul de protest programat joi în Capitală reprezintă o inițiativă a vicepreședintelui PNL, Relu Fenechiu.

Întrebat dacă s-a discutat la nivelul conducerii USL organizarea acestui miting sau este o inițiativă a PNL, Victor Ponta a declarat:

Este o inițiativă a domnului Fenechiu. Eu am discutat cu domnul Crin Antonescu de mai multe ori în cursul zilei de astăzi, în primul rând l-am informat ce am făcut aici la Strasbourg (…). Eu sunt de părere că s-a ajuns în stradă pentru că instituțiile care funcționează în mod normal într-o democrație nu au mai funcționat, nu mai avem Parlament, n-am mai avut societate civilă, și media s-a polarizat foarte mult. Dorința USL este de a reconstrui aceste instituții și de a găsi un dialog normal, nu în stradă și în niciun caz nu cu violențe”, a spus liderul PSD.

Totodată, Victor Ponta a ținut să precizeze că dacă oamenii vor dori ca membrii PSD să iasă în stradă, aceștia o vor face.

A existat propunerea domnului Fenechiu (…). Eu am considerat că noi trebuie să îi lasăm pe oameni să își spuna punctul de vedere și am face mult mai bine să ne gândim și să îi ascultăm pe ei. (…) Dacă oamenii vor dori să ieșim și noi pe stradă, o vom face, dar nu aș vrea să ne grăbim în aceste lucruri”, a spus liderul PSD.

Președintele PSD a declarat că USL este dispus să poarte un dialog cu cei aflați la putere, preciând totodată că există și alte instrumente pentru afirmarea democrației decât ieșirile în stradă.

Avem o dorință și o decizie de a intra în dialog cu cei aflați la putere. Eu cred că o democrație trebuie sa aibă alte instrumente decât ieșirile în stradă. În același timp, suntem solidari cu cei care protestează în mod pașnic”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD a declarat că USL se va întruni la nivelul conducerii sale miercuri dimineață pentru a pregăti „toți pașii” pe care uniunea trebuie să îi facă în calitate de opoziție unică.

Întrebat care sunt cauzele protestelor din ultimele zile, liderul PSD a declarat: „S-au acumulat foarte multe nemulțumiri în populație de-a lungul ultimilor doi ani. În al doilea rând toate măsurile actualei puteri au fost măsuri impuse, și nu măsuri explicate (…). Și în al treilea rând, gafa făcută de Traian Băsescu în relația cu Raed Arafat și cu ceea ce s-a întâmplat”.

Întrebat cum consideră că poate fi dezamorsată situația actuală, Victor Ponta a declarat: „Prin alegeri. (…) În primul rând ar trebui să se renunțe la comasarea alegerilor și amânarea alegerilor locale. (…) Alegerile locale trebuie să aibă loc în luna iunie, iar pentru a avea un Guvern stabil,alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc cât mai repede”.

Victor Ponta: Dacă oamenii vor dori să ieșim pe stradă, o vom face

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_14659').select();" id="embed_text_14659" />