Victor Ponta, despre amânarea CCR: Considerăm că decizia Curții este corectă

Publicat: 02 08. 2012, 17:41

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că decizia CCR de amânare a verdictului privind valabilitatea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu este una corectă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Acesta a precizat că Guvernul României, în toată această perioadă de până la 12 septembrie, se va abține de la orice fel de comentariu politic vizavi de această decizie pentru a nu interfera asupra viitoarei decizii.

Respectăm opțiunile tuturor românilor și asigurăm partenerii noștri externi, ca și pâăa acum, ca în România statul de drept și independența instituțiilor democratice nu sunt afectate de disputele cu caracter politic. De altfel, Guvernul României se va abține, în perioada următoare, de la orice formă de comentariu politic referitor la acestă decizie, pentru a nu interfera în niciun fel în decizia care trebuie să fie luată, în septembrie, de către Curtea Constituțională„, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, Guvernul se va concentra asupra discuțiilor cu reprezentanții FMI dar și asupra propriului program de guvernare.

Va continua neperturbată de efectele acestei decizii. Ne concentrăm în această perioadă asupra discuțiilor cu reprezentanții delegației FMI aflate la București și în special asupra discutării celui mai bun mod de a implementa propunerile noastre privind plata TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 de euro (o măsură extrem de așteptată de mediul economic și care va aduce un sprijin pentru 92% dintre companiile din România) și eliminarea CAS pentru firmele care angajează șomeri sub 25 sau peste 55 de ani, timp de un an, cu condiția menținerii slujbelor pentru încă un an (o măsură vitală îndeosebi pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor)„, se mai arată în comunicat.

Curtea Constituțională a amânat până pe 12 septembrie o decizie privind validarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Până la data când este așteptat un verdict final CCR va reanaliza listele electorale pentru a se vedea exact câte persoane au decedat de la recensământul din 2011.

Vezi AICI mai multe detalii despre amânarea dispusă de CCR.