Victor Ponta: Demisionez dacă se schimbă decizia din BPN. Mircea Geoană nu mai are sprijin politic din partea USL

Publicat: 08 11. 2011, 22:24

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marți, la emisiunea „Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, că președintele Senatului, Mircea Geoană, nu mai are sprijin politic din partea USL, dar și că nu poate accepta ca o decizie luată în Biroul Permanent Național al PSD să nu fie aplicată.

Decizia din BPN la care se referă liderul PSD este înlocuirea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlățean. Ponta a precizat că se va merge înainte cu ambele cauze, demiterea lui Geoană din această funcție dar și cu sesizarea Comisiei de Integritate a partidului în cazul refuzului lui Geoană de a accepta această hotărâre.

Comisia de Integritate a PSD ar putea hotărî chiar excluderea lui Mircea Geoană din partid.

Decizia BPN a fost foarte clară, eu nu voi accepta niciodată să nu aplic o decizie a BPN, nu fac niciun pas înapoi. Mergem mai departe cu cele două lucruri, înlocuirea lui Geoană cu Corlățean și deja am sesizat Comisia de Integritate Morală a PSD„, a spus Ponta.

Acesta a mai spus că președintele Senatului a pierdut sprijinul politic al ambelor partide din USL și că din câte știe nici actuala putere nu îl sprijină, în mod oficial, pe Mircea Geaoană.

Din partea PSD, nici a PNL, din partea USL, nu mai are sprijin politic. Dacă PDL și UNPR decid să îl sprijine ei, asta doar ei pot să zică. Înțeleg că oficial nu are sprijin politic nici de la putere„, a explicat liderul PSD.

Victor Ponta a precizat, în posibilitatea în care PSD pierde funcția de președinte a Senatului, că oricum partidul nu mai deține această funcție demult, din cauza acțiunilor lui Mircea Geoană.

Mai mult, liderul PSD a spus că își va da demisia în cazul în care decizia din BPN în privința lui Geoană va fi schimbată.

Eu personal voi demisiona și voi convoca conform statutului…„, a conchis Ponta.

Victor Ponta: Mircea Geoană nu mai are sprijin politic de la USL

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />