Victor Ponta: Demersul PNL-PDL de a constata că în ultimii ani s-au întâmplat lucruri rele în materie de fonduri europene este demagogic și politicianist (VIDEO)

Publicat: 09 03. 2015, 11:32
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat luni că afirmațiile liderilor PNL conform cărora ”în ultimii ani s-au întâmplat lucruri rele legate de absorbția fonduriloe europene”, reprezintă un demers demagogic.

”Am preluat guvernarea de la PDL cu 7% grad de absorbție al fondurilor europene. Suntem în 2015 cu grad de absorbție de 55%, cu toate programele deblocate. Demersul PNL-PDL de a constata ca în ultimii ani s-au întâmplat lucruri rele legate de fondurile europene este demagogic și politicianist, care însă poate face foarte mult rău României. Fac apel la responsabilitatea colegilor de la PNL-PDL să ducem bătălia politcă în așa fel încât să nu afecteze intersele României. Am văzut ca PNL vrea să ne salveze de dezastrul economic. Și am văzut că România are cel mai scăzut risc de țară din ultimii șase ani”, a precizat Victor Ponta, subliniind că discuțiile economice ar trebui să fie purtate într-un mod mai serios.

Premierul a mai anunțat luni că în jurul datei de 20 februarie va fi finalizat în Guvern proiectul de Cod fiscal, care va fi trimis apoi în Parlament pentru a fi dezbătut astfel încât să poată fi adoptat cu șase luni înainte de a intra în vigoare.

Victor Ponta face apel la responsabilitate din partea PNL