Victor Ponta: Dacă sunt mai mulți candidați la prezidențiale, PSD va face alegeri preliminare(VIDEO)

Publicat: 16 06. 2014, 17:29
Foto: B1 TV

Președintele PSD Victor Ponta a afirmat, luni, că în situația în care vor exista mai mulţi social-democraţi care îşi vor depune în partid candidatura pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD, atunci se vor organiza alegeri preliminare, după modelul partidelor de centru-stânga din Italia sau Franţa.

Întrebat dacă va exista un vot al tuturor membrilor partidului pentru candidatul la Preşedinţie, aşa cum a promis atunci când a preluat preşedinţia PSD, Ponta a răspuns: „Da. Dacă vor fi mai mulţi candidaţi, numai aşa putem să-l desemnăm pe candidatul nostru la funcţia de preşedinte”.

„Căutăm o procedură care să cuprindă – să nu fie doar un simplu Congres – să fie o procedură care să cuprindă pe cât mai mulţi dintre membri. Nu ştiu dacă vor vota 500.000 de membri, dar cât mai mulţi dintre ei”, a adăugat Ponta.

Totdată, liderul social-democrat a spus că în partid se vor organiza alegeri preliminare, pe modelul partidelor de centru-stânga din Italia şi Franţa, dar doar în situaţia în care vor exista mai multe candidaturi.

„Alegeri preliminare, cum se întâmplă şi în alte partide, nu neapărat modelul american, dar s-au întâmplat în Italia şi în Franţa, unde partidele de centru-stânga au organizat alegeri preliminare, cu o singură condiţie: să fie mai mult de un candidat, că, dacă e un singur candidat, nu îşi are rostul”, a spus Ponta, care a precizat că procedura va fi stabilită la Comitetul Executiv Naţional şi Consiliul Naţional.

Ponta, despre cine va fi candidatul PSD la prezidențiale