Victor Ponta: Dacă Geoană accepta să cedeze șefia Senatului, motivul principal de excludere nu mai exista

Publicat: 22 11. 2011, 22:05
Foto: B1 TV

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marți, la emisiunea „Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, că dacă Mircea Geoană ar fi acceptat să cedeze atribuțiile funcției de președinte al Senatului în favoarea unui alt social democrat atunci motivul principal pentru excludere ar fi dispărut.

I-am propus domnului Geoană să predea atribuțiile Senatului vicepreședintelui Ioan Chelaru, pentru a asigura că funcția va fi ocupată de un membru PSD. Geoană a refuzat. Dacă Geoană accepta decizia partidului, să gireze alt social democrat poziția, practic motivul principal de excludere nu mai exista. Eu nu am pornit cu ideea de excludere„, a spus Ponta.

Acesta a precizat că nu se aștepta la unanimitate de voturi, dar că diferența extrem de mare dintre cei „pro” și cei „contra” a fost cauzată și de lipsa de inspirație a președintelui Senatului.

La unanimitate nici vorbă, erau mai mulți colegi care au venit cu ideea de a se abține, eventual chiar de a vota împotrivă. Din păcate domnul Geoană a avut un discurs extrem de neinspirat și o parte din aceștia și-au schimbat decizia„, a declarat invitatul.

Șeful PSD a lăsat să se înțeleagă că Mircea Geoană nu are niciun pic de recunoștință pentru cei care au luptat alături de el la candidatura pentru președinție.

A avut foarte multe reproșuri de făcut celor din sală, deși noi chiar am lupta ca Mircea Geoană să ajungă președinte„, a punctat Victor Ponta.

Președintele PSD a spus că nu a apelat la tactica șantajului când a spus că demisionează dacă va fi schimbată decizia din BPN, menționând că orice lider trebuie să fie urmat și sprijinit, în cazul contrar aflându-se degeaba pe respectiva poziție.

Eu n-am făcut-o la modul de șantaj, dacă nu votați plec eu. Eu am spus altceva, nu plec din PSD plec din funcția de președinte. E normal să aveți un lider pe care îl urmați și îl sprijiniți, dacă voi nu m-ați fi sprijinit aș fi făcut un pas înapoi”, a explicat Ponta.

Victor Ponta: Mircea Geoană ar fi putut evita excluderea

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12870').select();" id="embed_text_12870" />