Victor Ponta: Constituția nu trebuie să fie prea stufoasă. Categoric PSD votează împotriva traseismului politic

Victor Ponta: Constituția nu trebuie să fie prea stufoasă. Categoric PSD votează împotriva traseismului politic

Constituția nu trebuie să fie prea stufoasă, este de părere premierul Victor Ponta. Acesta crede că actuala lege fundamentală nu trebuie schimbată în totalitate, ci trebuie să păstreze elementele bune de acum.

Premierul s-a arătat încă nelămurit despre cum se va aplica în Constituție amendamentul referitor la familie.

„Nu știum cum se va întâmpla cu votul în comisie, nu particip eu în comisie. Cred că ne înțelegem pe toate punctele. Eu nu dau recomandări, am opinii ca deputat și lider de partid. Ideea este să nu facem o Constituție prea stufoasă și să nu schimbăm ceea ce nu trebuie schimbat, ceea ce este bun și acum”, a spus Victor Ponta.

Premierul este însă convins că PSD va vota împotriva traseismului politic.

„Interzicerea traseismului, categoric o vor vota și cei de la PSD. Probabil că dacă vom avea și vor pe liste, nu mai poți să ai procedura aceea prin care în colegiu se face referendum și atunci se pierde mandatul pentru schimbarea partidului probabil nu o să acoperim ceea ce s-a întâmplat cu primarii care nu și-au dat demisia din partid, dar de fapt erau în opoziție cu propriul partid”, a declarat Victor Ponta.

Primul ministru a recunoscut că nu există încă o decizie în Parlamentul referitoare la cum se vor alege viitorii senatori și deputați.

„Nu poți să pui în Constituție legea electorală”, a precizat Ponta.

În paralel în comisia pentru revizuirea constituţiei trebuie să înceapă dezbaterile pentru modficarea legii fundamentale.

În această săptâmână membrii comisiei vor discuta articolele care vizează rolul preşedintelui sau clarificarea relaţiilor dintre puterile statului, guvern, preşedinţie, justiţie.

Victor Ponta, despre revizuirea Constituției

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`