Premierul Victor Ponta a adus în discuţie, marţi, după ce a prezentat concluziile întâlnirii cu preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, o întâlnire cu premierul belgian Elio Di Rupo privind atragerea unui investitor în cadrul Poştei Române.
Ponta a confirmat entuziasmul oficialităţilor belgiene de a colabora cu Poşta Română, menţionând că interes în sposorizare există de mai bine de doi ani de zile.
„Am discutat în mod concret despre repornirea procedurii privind atragerea unui investitor important în cadrul Poştei Române. Poşta belgiană şi-a manifestat interesul încă din 2010, atunci procesul a fost blocat pentru că interesul politic al fostului guvern era de a păstra Poşta Română şi de a beneficia de avantaje financiare directe din exploatarea acesteia. Situaţia a fost prezentată de către domnul ministru Dan Nica imediat după preluarea portofoliului, fraude foarte mari, procese pierdute cu avocaţi agreaţi de fostul guvern şi un mare pericol pentru locurile de muncă de acolo. Am stabilit o întâlnire, după doi ani de zile, între Poşta română şi cea belgiană pentru a identifica implicarea acestora, prezenţa unui investitor important, un nou tip de management şi salvarea locurilor de muncă”, a declarat premierul Ponta.
Şeful Executivului a menţionat o curiozitate pe care i-ar fi adresat-o premierului Di Rupo privind o eventuală opoziţie belgiană la intrarea Românei în Schengen.
„Am simţit nevoia să pun această întrebare căci am auzit nişte zvonuri cum că, sau pe surse, mai mult în România, e adevărat, că Belgia s-ar opune intrării României în Schengen. Aş fi fost foarte dezamăgit să se întâmple acest lucru pentru că e vorba de un guvern de centru stânga, însă primul ministru Di Rupo mi-a confirmat faptul că Belgia, ca de alte ca toate guvernele cu premieri de centru stângă, este favorabilă intrării României în Schengen”, a explicat Ponta.
Acesta a continuat spunând că premierul belgian i-a oferit sprijin şi în cadrul eventualelor discuţii cu ţările care se opun intrării ţării noastre în spaţiul Schengen.