Victor Ponta: Adrian Năstase este exclus din PSD, potrivit statutului partidului

Publicat: 28 06. 2012, 16:57

Premierul Adrian Năstase a afirmat, joi, în ceea ce îl privește pe Adrian Năstase, că orice membru PSD care primește o condamnare definitivă este, potrivit statutului partidului, este exclus.

Acesta a precizat că este un moment dificil pentru PSD, Adrian Năstase fiind o persoană marcantă, alături de care s-a reușit intrarea în NATO și finalizarea negocierilor cu UE.

În conformitate cu statutul nostru, Adrian Năstase şi-a pierdut calitatea de membru de partid, când a primit decizia finală. Eu respect decizia instituţiilor, dar vorbim despre un moment dificil pentru mine şi pentru partid. Împreună cu Adrian Năstase am intrat în NATO şi am încheiat negocierile cu Uniunea Europeană; ne aducem aminte de multe momente pozitive. Condamnarea pentru finanţarea ilegală a partidului, în timpul campaniei electorale, există şi în alte ţări europene. Probabil, modalitate de finanţare a campaniilor electorale este o problemă în toate democraţiile„, a spus Ponta, într-un interviu pentru publicația spaniolă El Pais.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”, acesta aflându-se la Penitenciarul Rahova, unde își va ispăși pedeapsa.