Victor Ponta a anunțat că va face, săptămâna viitoare, propuneri directe pentru șefia DNA și a Parchetului General

Victor Ponta a anunțat că va face, săptămâna viitoare, propuneri directe pentru șefia DNA și a Parchetului General

Ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta, a declarat, vineri, în cadrul Congresului avocaților, că va face propuneri directe pentru șefia DNA și a Parchetului General, fără o selecție anterioară, în cursul săptămânii viitoare.

Întrebat dacă va organiza o selecţie sau va face propuneri direct pentru şefia Parchetelor, Ponta a răspuns: „Îmi voi asuma propuneri directe. (…) Sper că săptămâna viitoare”.

Premierul, care a preluat interimar în această săptămână portofoliul Justiţiei, a spus că atât el, cât şi preşedintele au discutat cu reprezentanţii Comisiei Europene despre acest lucru.

Întrebat dacă va discuta cu președintele liberal Crin Antonescu numirile, ministrul interimar a infirmat ferm.

”Nu se discută în USL numirile de procurori și de judecători, nu sunt numiri politice. Nu, este responsabilitatea mea ca ministru al Justiției, a CSM și a președintelui”, a replicat Ponta, care a ținut să precizeze că se consultă cu copreședintele USL, însă nu în această temă.

Acesta a insistat, totodată, să nu dea niciun nume, spunând că nu va face acest lucru până nu se va consulta cu CSM și președintele Băsescu.
 

Ponta: Îmi voi asuma propuneri directe la DNA și la Parchetul General

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`