Victor Pițurcă, după România – Grecia: Calificarea am pierdut-o la Atena, când am pierdut cu 1-3

Victor Pițurcă, după România - Grecia: Calificarea am pierdut-o la Atena, când am pierdut cu 1-3

Selecționerul naționale României, Victor Pițurcă, s-a declarat vinovat, marți seară, la finalul partidei România-Grecia, spunând că este responsabilitatea sa faptul că jucătorii nu au reușit să-i obțină calificarea la Cupa Mondială din Brazilia.
„Felicit echipa Greciei, care s-a calificat. A fost mai bună. Calificarea am pierdut-o la Atena, când am pierdut cu 1-3. Am reuşit o partidă bună, dar din păcate nu am putut remonta cele două goluri. Am primit un gol stupid aici, aşa cum am primit şi la Atena. Mi-am felicitat jucătorii pentru tot ce au făcut în această perioadă, de doi ani şi jumătate. Am ajuns la baraj, a fost o experienţă nouă pentru mulţi jucători din echipa naţională. Echipa Greciei este mai valoroasă ca echipa României în momentul acesta. Cred că munca noastră a fost una bună. Băieţii erau supăraţi, dezamăgiţi, e normal, toţi şi-ar fi dorit calificarea la Mondialul din Brazilia. Cred că munca noastră a fost una bună. Nu avem foarte mulţi jucători valoroşi. Pentru primul joc îmi reproşez că am primit trei goluri şi că nu ne-am apărat suficient de bine. Dacă aveam şansă şi noroc, puteam să calificăm”, a declarat Piţurcă.

El a apreciat că atmosfera de pe Arena Naţională a fost excepţională.

„Atmosfera a fost excepţională pe tot parcursul întâlnirii. Cred că şi echipa a jucat de aşa manieră, am încercat să atacăm, să ne creăm ocazii de gol. Suporterii au avut speranţe, poate dacă primeam şi noi un penalti, care am înţeles că l-am avut, se schimba soarta jocului. Adversarul te obligă să joci de-a latul terenului. Îmi pare foarte rău pentru suporteri, ştiu că au avut încredere în noi. Din păcate nu am putut să-i facem fericiţi. Eu sunt vinovat, sper să ne calificăm la ediţia viitoare”, a adăugat selecţionerul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`