Victor Pițurcă, audiat la DNA Craiova

Publicat: 28 04. 2011, 12:53
Foto: evz.ro

Victor Pițurcă este audiat, joi, de procurorii anticorupție, la sediul Serviciului Teritorial Craiova al DNA, după ce a afirmat că are dosare întocmite de instituții ale statului, care îl incriminează pe Adrian Mititelu, patronul Universității Craiova, informează Mediafax.

„La mine pe masă sunt niște dosare, care îl incriminează foarte clar, sunt dosare semnate de instituții ale statului, depuse, și care mi-au fost într-un fel trimise ca să fac eu plângere. Dar pe mine nu m-a interesat acest lucru, nu mă interesează toate mizeriile făcute de el (…) Dacă el are impresia că eu am făcut ceva în afara legii, nu am nicio treabă, să anunțe organismele statului. Eu nu am făcut nimic ilegal”, a declarat fostul selecționer al echipei naționale, citat de sursa precizată.

De asemenea, Victor Pițurcă a anunțat că nu se teme de amenințările lui Mititelu și că nu i-a infulențat nici pe Valerică Găman, nici pe Ștefan Bărboianu, foști jucători ai Universității Craiova.

Adrian Mititelu și Victor Pițurcă și-au stricat relația la începutul anului 2011, când au început să apară niște neînțelegeri financiare.

La momentul acela, patronul Universității îi oferise lui Victor Pițurcă trei dezlegări în alb, drept garanții că va asigura banii necesari la echipă.

După acest scandal, fostul selecționer a ieșit învingător. FRF a decis că Universitatea Craiova avea să-i plătească lui Pițurcă despăgubiri în valoare de șapte milioane de euro. Mititelu trebuia să-i plătească încă 12 milioane de euro pe care fostul selecționer le solicita. Suma de șapte milioane de euro reprezintă clauza de reziliere a contractului, prima de instalare și restanțe salariale de 200.000 de euro.

„Este un infractor în libertate”, declara într-o emisiune televizată patronul Universității, referindu-se la înșelăciunile pe care Victor Pițurcă le-a făcut.