Victor Negrescu: Ursula von der Leyen a insistat să fie femeie comisarul european al României. Decizia, la premier / Portofoliul va fi relevant, influent, pe zona economică / Aveam șansa să obținem poziția de vicepreședinte al Comisiei (VIDEO)

Victor Negrescu: Ursula von der Leyen a insistat să fie femeie comisarul european al României. Decizia, la premier / Portofoliul va fi relevant, influent, pe zona economică / Aveam șansa să obținem poziția de vicepreședinte al Comisiei (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentul European, a vorbit despre postul de comisar european al României, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, și a spus că „mai mult ca sigur România va obține un portofoliu relevant pentru țara noastră, un portofoliu influent, pe zona economică”.

Victor Negrescu (PSD), pe B1 TV, despre comisarul european al României

„În ultimele trei săptămâni, de când se vorbește de mine, nu s-a trimis nicio propunere formală și am ajuns în această situație în care a apărut, evident, acest dialog cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a insistat să fie femeie. Eu am venit, evident, în spațiul public cu argumentele mele. Decizia este la nivelul primului ministru. Eu pot să vă spun că, cu sprijinul socialiștilor europeni, dar și prin eforturile primului ministru, deja mai mult ca sigur România va obține un portofoliu relevant pentru țara noastră, un portofoliu influent, pe zona economică. Lucrurile acestea se știu deja”, a declarat Victor Negrescu.

„Acum urmează să se decidă în raport cu echilibrul de gen dacă trebuie să fie o doamnă sau se poate nominaliza și un domn pentru această funcție. Nu e o discuție despre competențe, despre accept sau neaccept. Pentru că eu sunt vicepreședintele Parlamentului European, evident, nu puteam să fiu refuzat. E o discuție doar despre gen și aici premierul cu președinta Comisiei Europene urmează să ia o decizie după dialogul pe care cel mai probabil urmează să îl aibă în minutele care urmează”, a adăugat eurodeputatul.

Ce a spus despre portofoliu

„România este un stat respectat, puternic, a făcut foarte multe pentru Europa în ultimii ani. Socialiștii europeni au ieșit public și au spus clar că vor susține Guvernul României și propunerea sprijinită și de Partidul Social Democrat, premierul României de luni bune negociază, deci eu aș zice că portofoliul în zona economică era oarecum obținut ca urmare a demersurilor făcute anterior”, a continuat Victor Negrescu.

„Portofoliul, din informațiile pe care le am, are impact pe zona economică. Premierul a livrat lucrul acesta. Socialiștii europeni ne-au sprijinit. Mi-aș fi dorit ca și celelalte familii politice să fie la fel de vocale în a sprijini România, pentru că aveam șansa la un moment dat să obținem și poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene, cum au avut și bulgarii în mandatul precedent”, a mai spus social-democratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)