Victor Negrescu, despre numirea Roxanei Mînzatu vicepreședinte al Comisiei Europene: „Premierul României a înregistrat un succes pentru că a negociat acest portofoliu” (VIDEO)

Publicat: 18 09. 2024, 10:51
Actualizat: 18 09. 2024, 10:54
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu a reacționat într-o intervenție pentru B1 TV după ce Roxana Mînzatu a fost numită de Ursula von der Leyen vicepreședinte al Comisiei Europene. Victor Negrescu a precizat că este o mare realizare pentru România, la care a contribuit direct Marcel Ciolacu prin negocierile realizate la Bruxelles.

“În primul rând este un succes al României, faptul că am reușit să obținem un mandat important pentru țara noastră. Pot să spun foarte clar, foarte direct, că premierul României a înregistrat un succes pentru că a negociat acest portofoliu extrem de reprezentativ pentru țara noastră, influent. Este pentru prima oară când România deține funcția de vicepreședinte în Comisia Europeană. Nu vorbim de persoane, vorbim de România. România și-a făcut treaba.

Eu am fost implicat împreună cu premierul României în aceste negocieri. În structura de conducere a Comisiei Europene avem o distribuție politică, doi social-democrați, două persoane din partea partidelor de dreapta, două persoane din zona de centru și o persoană din partea conservatoare”.

Victor Negrescu respinge totodată criticile lansate de liberali potrivit cărora Roxana Mînzatu va coordona un portofoliu neimportant:

“În contextul în care pe zona socială am avut un comisar foarte influent în trecut, domnul Nicolas Schmit, eu nu aș zice că este un portofoliu fără influență. Sunt multe programe europene, fie pe zona socială, fie pe zona educațională care sunt gestionate de Comisia Europeană, în colaborare cu statele membre și în sensul acesta sunt convins că Roxana Mînzatu va face tot ce poate așa încât să demonstreze că acest portofoliu este unul util și relevant pentru țara noastră”.