Vicepreședintele PNL Timiș: Liviu Dragnea a interzis accesul unor primari în ministerul Dezvoltării

Publicat: 23 08. 2013, 14:30
Foto: ziare.com

Alin Nica, vicepreședintele PNL Timiș și primar al comunei Dudeștii Noi, a declarat că ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, a interzis accesul unor primari în minister.

Alin Nica spune că acesta refuză un dialog deschis cu primarii din mediul rural, edilii fiind de nemulțumiți că ei nu pot dialoga cu guvernanții, relatează Mediafax.

Noi am început procedurile de consultare şi dialog cu autorităţile centrale, imediat după ce au fost instalaţi în funcţii, toate aceste încercări de dialog şi consultările iniţiate către Guvern au rămas făra finalitate. (…) Pe de altă parte, am iniţiat mai multe proiecte de legi susţinute de parlamentarii din localităţile noastre, chiar eu am dat parlamentarilor liberali patru proiecte de legi pentru a fi susţinute în Parlament, însă 90 la sută din propunerile parlamentarilor primesc aviz negativ de la Guvern. Inclusiv ale parlamentarilor USL sau mai ales ale lor, pentru că majoritatea propunerilor legislative vin din arcul majorităţii„, a precizat primarul din Dudeştii Noi.

Alin Nica a mai spus că vicepremierul Liviu Dragnea şi-a asumat iniţial rolul de „gestionar” al problemelor din administraţie, iar, acum, mai mulţi primari au accesul interzis în Ministerul Dezvoltării regionale şi Administraţiei.

Domnul Dragnea şi-a asumat acest rol de gestionar absolut al problemelor administraţiei publice locale şi noi, în numele primarilor care compun această Asociaţie a Comunelor ne îndreptăm atenţia spre domnul Dragnea. Majoritatea actelor normative pe care noi le contestăm şi le ridicăm sunt în ograda dumnealui şi noi ne aşteptăm ca având această competenţă absolută, în ceea ce priveşte administraţia publică locală, am aşteptat să aibă o înţelegere mai nuanţată faţă de problemele cu care ne confruntăm şi să ne ajute în lupta noastră cu birocraţia centrală, dar am obţinut exact contrariul, am obţinut chiar ca unii dintre colegii noştri să aibă interzis la Ministerul Dezvoltării şi să nu li se rezolve nicio problemă, tocmai pentru că am îndrăznit să avem atitudinile ostile punctelor dumnealor de vedere. Da, domnul Dragnea a interzis accesul, de parcă ar fi ministerul lui, moştenire de familie„, a spus Alin Nica.