Vicepreședintele PNL Florin Țurcanu cere organizarea unui Congres USL pentru a parafa candidatura lui Antonescu la președinție

Publicat: 03 01. 2014, 15:31

Vicepreședintele PNL Florin Țurcanu a anunțat, vineri, că este necesară organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se decide și parafa din nou candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidențiale.

Țurcanu, care este și președintele PNL Botoșani, a anunțat că va propune organizarea unui Congres al USL în următoarea ședință a Biroului Politic Central al PNL.

„Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare și în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, și mai validăm sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile și vedem cât putem obține singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL și candidatul la prezidențiale”, a afirmat Turcanu pentru Agerpres.

Reacția vicepreședintelui PNL vine după ce mai multe organizații locale ale PSD au anunțat că nu mai susțin candidatura președintelui liberal din partea USL la președinție.

„USL-ul a fost pus în pericol de niște orgolii punctuale, provinciale”, a acuzat Gabriela Firea. Senatorul spune că ea, personal îl va vota pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale, dar nu poate fi la fel de sigură că şi organizaţia pe care o conduce se va mobiliza. „Cum să voteze cu PNL, după jocurile din teritoriu. Nu cred că o vor face și sunt voturile unui întreg județ”, a spus aceasta, într-o emisiune televizată.