Vicepreşedinte ALDE: Reprezentarea liberalilor în România nu mai este asigurată de PNL. Liberalii suntem noi

Publicat: 11 08. 2015, 16:12
Foto: Agerpres

Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE, afirmă că reprezentarea liberalilor în România nu mai este asigurată, la nivel politic, de peste un an de către PNL.

„A renunţat prin fuziunea cu PDL la ideile şi valorile liberalismului în favoarea familiei populare. Deşi a trecut mai bine de un an de la acel moment, încă se mai strecoară în comunicarea publică erori cu privire la acest aspect”, scrie Beciu într-un comunicat de presă.

Totodată, liderul ALDE îl contrazice pe premierul Victor Ponta și susține că „adevărații” liberali nu se opun, ci susţin acest Cod Fiscal.

„Eu sunt liberal şi nu mă opun. Nici Călin Popescu Tăriceanu şi nici Daniel Constantin nu se opun şi vă garantez că nici Daniel Barbu, Daniel Chiţoiu ori Graţiela Gavrilescu.

Cei care se opun sunt popularii din PNL, care, într-un mod de-a dreptul ipocrit, se folosesc mai departe de denumirea de partid liberal. Aceia nu sunt liberali, ci populari.

Liberali suntem noi, cei din ALDE. Am făcut aceste precizări, deoarece consider necesar ca, pentru liberalismul din România si pentru adevăraţii liberali, să îndreptăm aceasta eroare care se strecoară în comunicările publice”, mai spune Cătălin Beciu.