Vicepremierul Raluca Turcan, critici dure la adresa CCR: „I-a permis lui Florin Iordache să ne pună din nou altă întrebare”

Publicat: 18 11. 2020, 17:36

Vicepremierul Raluca Turcan a recționat miercuri cu un mesaj dur la adresa membrilor CCR, după decizia potrivit căreia numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ este constituțională.

Raluca Turcan, critici dure la adresa membrilor CCR

Raluca Turcan a precizat că CCR i-a permis lui Iordache “să ne pună din nou altă întrebare” și a atras atenția asupra necesității formării unei noi majorități în Parlament:

“În urma contestației pe care am depus-o, CCR-ul a votat azi în bloc pentru viitorul netulburat al lui Florin Iordache.

Acel Florin Iordache care a promovat ordonanța 13 prin care se albeau toate dosarele de corupție, care a promovat amnistia și grațierea, care repeta obsesiv aceeași întrebare și ridica degetele mijlocii în plenul Parlamentului. Pentru legile emise de Parlamentul acela, Iordache va da acum avize.

Niciunul dintre argumente nu a fost luat în calcul.

Astăzi CCR i-a permis lui Iordache să ne pună din nou „altă întrebare”. O intuiți.

Este nevoie deci de o majoritate sănătoasă în Parlament care să modifice unele puncte din Constituție și să reformeze CCR”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

PNL, reacție la deciziaCCRce-l privește peFlorin Iordache: Judecătorii constituționali au făcut jocul politic alPSD

Curtea Constituțională a României a stabilit că alegerea social-democratuluiFlorin Iordache, autorul OUG 13, la șefia Consiliului Legislativ este constituțională. În replică,PNLa transmis că judecătorii au făcut din nou jocurilePSD.

Liberalii au explicat iar de ce procesul nu a fost constituțional și au amintit că deputatul liberal Ovidiu Ioan Sitterli a depus la Camera Deputaţilor un proiect care să modifice legea de organizare și funcționare aCCR, astfel încât aceasta să nu mai fie folosită ca instrument în jocurile politice.

PNLa susținut că judecătorii Curții Constituționale au făcut din nou jocurilePSD, considerând constituțională alegerea social-democratuluiFlorin Iordacheîn fruntea Consiliului Legislativ. Liberalii afirmă căCCRa dat acest verdict, deși ei au prezentat argumente solide ce demonstrază că procesul prin care autorul OUG 13 a fost ales la conducerea instituției nu a respectat Legea Fundamentală.

„Curtea Constituțională (CCR) a făcut, din nou, jocul politic alPSD.CCRși-a dat aprobarea pentru menținerea luiFlorin Iordache, autorul OUG 13, în fruntea Consiliului Legislativ.CCRa respins sesizarea depusă de #PNLîmpotriva numirii deputatuluiPSDFlorin Iordachela șefia Consiliului Legislativ.PNLa prezentat, în sesizare, argumente solide referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Parlamentul l-a numit peFlorin Iordachela conducerea Consiliului Legislativ”,a transmis Partidul Național Liberal, într-o postare pe Facebook.