Vicepremierul Gabriel Oprea anunţă că UNPR va vota propunerea preşedintelui la conducerea SRI, dar partidul rămâne un partener de guvernare al premierului Ponta

Publicat: 19 02. 2015, 21:39

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl propune la şefia SRI pe liberalul Eduard Hellvig, în spaţiul public s-a pus problema susţinerii pe care acesta o va avea în Parlament. În acest context, UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea, a anunţat că susţine propunerea preşedintelui la conducerea principalului serviciu secret al României.

Astfel, dacă la nivelul coaliţiei de guvernare UNPR rămâne unul dintre principalii parteneri ai premierului Victor Ponta, în ceea ce priveşte chestiunile care ţin de siguranţa naţională, vicepremierul Gabriel Oprea a fost adeptul unei rezolvări rapide a unei situaţii ce putea reprezenta o vulnerabilitate pentru România.

În actualul context international şi în condiţiile în care conflictual din Ucraina pare a fi unul de lungă durată, nu era indicat ca România să nu aibă titular nici la SRI, nici la SIE.

De altfel, UNPR a anunţat că va susţine toate iniţiativele pozitive ale preşedinţiei, precum şi toate măsurile care duc la stabilitatea şi buna funcţionare a instituţiilor statului, rămânând totodată un partener de bază al actualei coaliţii de guvernare.