Vicepremierul Costin Borc ar putea fi soluția salvatoare pentru PNL: Discipolul Seniorului Coposu, în grațiile lui Iohannis

Publicat: 10 06. 2016, 16:28

Alegerile locale de duminica trecută au aruncat PNL în haos. Vasile Blaga și Alina Gorghiu sunt din ce în ce mai contestați în interiorul partidului. În scandal s-ar fi implicat și președintele Klaus Iohannis. Conform unor surse BN24, acesta pregătește schimbarea celor doi copreședinți liberali, soluția salvatoare a PNL urmând să fie vicepremierul Costin Borc.

Borc este discipolul Seniorului Corneliu Coposu, fiind fostul secretar personal al acestuia.

„Am avut șansa să-l cunosc de copil. El spunea un lucru pe care la rândul lui îl învățase de la Maniu și spunea: cu principiile nu se negociaza. Putem să negociem tactici, soluții, dar linia, principiile nu se negociază. Dacă rămânem pe acest criteriu și nu negociem principii, nu avem cum să mergem înapoi”, a declarat Borc într-un interviu pentru Digi24.

Costin Borc face parte din Guvernul României din 17 noiembrie 2015, odată cu venirea tehnocraților la putere. Acesta are însă o impresionantă carieră în mediul de business. Alucrat pentru:

CRH Romania și Lafarge. De asemenea, a predat economie la Universitatea Wisconsin – Madison.