Vergil Chițac, despre Cazinoul din Constanța: Fiind o construcție atât de veche și de depreciată, în execuție nu s-a putut respecta proiectul și s-au depășit anumite sume contractuale. Lucrarea e puțin sistată (VIDEO)

Publicat: 10 07. 2021, 23:08
Cazinoul din Constanța. Foto: Pixabay

Vergil Chițac, primarul Constanței, a explicat că în execuția lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța, „o construcție atât de veche și atât de depreciată”, nu s-a putut respecta proiectul și s-au depășit anumite sume contractuale. „Deocamdată, este puțin sistată lucrarea”, a declarat edilul la „Special B1” cu Nadia Ciurlin, sâmbătă seară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primarul Vergil Chițac, pe B1 TV, despre Cazinoul din Constanța

„Cazinoul din Constanța a intrat în reabilitare. CNI și-a făcut temele, a făcut licitația, au început lucrările, e o firmă care lucrează foarte bine, Aedificia Carpați, teoretic ar trebui să fie anul viitor gata. Din câte știu, cred că nu va putea fi respectat termenul și nu vă pot spune mai mult decât faptul că, fiind o construcție atât de veche și atât de depreciată, în execuție nu s-a putut respecta proiectul și s-au depășit anumite sume contractuale. Deocamdată, este puțin sistată lucrarea”, a spus primarul Constanței.

În aceeași emisiune, edilul a vorbit și despre situația plajelor din Mamaia, context în care a explicat că proiectul de lărgire este pentru o perioadă de 50 de ani și că, în timp, marea se va așeza, iar granulația nispului va deveni tot mai fină.

„E dificil pentru mine să explic cum a fost gândit proiectul acum câțiva ani de zile, care proiect este administrat de Ministerul Mediului prin Apele Române, eu fiind la Primăria Constanța, însă ce pot să vă spun este următorul lucru. Acesta este un proiect pentru următorii 50 de ani. Acum nouă, într-adevăr, ni se pare că plaja este lată, probabil că e o certitudine că atunci când intrăm în apă se adâncește brusc, deci panta este mare, însă sistemul acesta mare-nisip este unul dinamic. Iarna, de exemplu, plaja se scurtează pentru că apar furtunile și vântul puternic împinge apa spre țărm. Pe de altă parte, Dunărea varsă în permanență aluviuni în Marea Neagră. Curentul predominant în Marea Neagră, pe coasta aceasta vestică unde suntem situați noi, este de la nord, la sud. Revin și spun, sistemul este dinamic, marea se va așeza în timp, asta este ceea ce vedem noi acum”, a adăugat Vergil Chițac.