Vaticanul a dat clarificări după ce Papa Francisc a sugerat că ateii se pot mântui cu fapte bune

Publicat: 30 05. 2013, 17:05
Vaticanul a dat clarificări, joi, în urma unei controverse stârnite de Papa Francisc, care a sugerat că ateii se pot mântui dacă au fapte bune. După ce marea parte a presei și specialiștii în Dogmatică au...

Vaticanul a dat clarificări, joi, în urma unei controverse stârnite de Papa Francisc, care a sugerat că ateii se pot mântui dacă au fapte bune.

După ce marea parte a presei și specialiștii în Dogmatică au interpretat afirmațiile Suvernului Pontif, Vaticanul a revenit cu o clarificare.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului afirmă că Papa Francisc a spus de fapt: „Dumnezeu Tatăl a realizat mântuirea prin Sângele lui Hristos, pentru noi toţi; pentru toţi, nu doar pentru creştini. Dumnezeu este ş  Părintele ateilor? Da, şi al ateilor. Al tuturor! Suntem creaţi după asemănarea lui Dumnezeu, iar Jerfta lui Hristos ne-a mântuit pe toţi! Şi toţi avem datoria de a face binele. Porunca de a face binele este un sentiment al păcii. Dacă fiecare dintre noi îşi face partea sa, dacă le facem bine altora, ne întâlnim toţi prin faptele bune, ajungem la o cultură a întâlnirii. Trebuie să ne întâlnim făcând bine. Iar dacă unul nu crede şi spune că este ateu, prin facerea binelui se întâlneşte cu noi”.

Pe fondul interpretărilor, un purtător de cuvânt al Vaticanului, Thomas Rosica, a explicat că „faptele bune” nu sunt o condiţie suficientă pentru mântuire.

„Ateii nu se mântuiesc. Cei care cunosc Evanghelia nu pot fi mântuiţi dacă nu au credinţă şi dacă refuză să intre în Biserică şi să rămână în Biserică”, a subliniat Rosica, citat de site-ul Attualissimo.it.