Vasile Dîncu, despre alegerile prezidențiale: „Este o luptă stânsă în acest moment”

Publicat: 02 10. 2024, 12:08
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepreședintele PSD Vasile Dîncu a declarat într-o intervenție pentru B1 TV că ăn finala prezidențială se vor confrunta Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, iar dezbodământul nu va mai fi în defavoarea candidatului PSD așa cum a fost cazul confruntărilor electorale precedente:

„Noi ne bazăm pe prezent pe faptul că într-o confruntare între președintele Ciolacu și președintele Ciucă, mai ales că ar fi una care nu ar fi agresivă, cu siguranță, pentru că sunt oameni responsabili și sunt oameni care se gândesc înainte de a vorbi, cu siguranță că după 20 de ani lucrurile s-au schimbat, avem altă configurație politcă a Europei, o altă configurație politică a României și ar fi o confruntare frumoasă probabil în care PSD și PNL vor fi în finala din turul doi. De data asta  lucrurile se schimbă, istoria nu face pași înapoi, cum spunea cineva celebru”.

Este o luptă stânsă în acest moment. Sondajele arată o anumită configurație, o bătălie pentru turul doi mai degrabă între Lasconi și Geoană, însă și eu cred că domnul Ciucă, având în vedere configurația administrației din România cu peste 1.200 de primari, consilieri, dincolo de sondaje, care măsoară o simpatie personală, domnul Ciucă poate accede, are șanse pentru turul doi, atâta timp cât pretendenții se învârt în jurul 15%.

Ne-am dori să fie oricine din spațiul politic actual pentru a face o bătălie pe proiecte, pe rpograme, nu pe iluzii și pe minciunile unui extremist. Cel care câștigă să câștige în urma unei bătălii pe proiecte”.