Vasile Blaga va decide luni cine pleacă din PDL: Sunt vizați Cristian Preda, Teodor Baconschi și Sever Voinescu (VIDEO)

Vasile Blaga va decide luni cine pleacă din PDL: Sunt vizați Cristian Preda, Teodor Baconschi și Sever Voinescu (VIDEO)

Conducerea Partidului Democrat Liberal va decide, luni, în şedinţă, cine sunt cei care vor pleca din cauza criticilor aduse. Este vorba despre Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu sau Sever Voinescu, care sunt cel mai aproape de excludere.

Cei patru au declarat în repetate rânduri, că statutul PDL nu este respectat şi că partidul din care încă mai fac parte nu face Opoziţie.

La rândul lui, Vasile Blaga a precizat că nu vrea să excludă pe nimeni, dar că totuşi soarta nemulţumiţilor va fi discutată luni în şedinţă.

Cel mai aproape de excludere sunt Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu si Sever Voinescu – adică aripa intelectualilor din PDL.

Criza din interiorul formaţiunii democrat liberale a apărut în contextul în care europarlamentarul Cristian Preda a criticat în mod constant partidul despre care spune că se „uselizează” şi l-a acuzat pe Vasile Blaga, preşedintele PDL, că împrumută din stiulul lui Vadim Tudor dar şi că încalcă statul partidului.

Pe de altă parte, Blaga a declarat că o decizie privind nemulţumirile va fi luată luni.

În concepţia lui Sever Voinescu, PDL va avea mult de pierdut din cauza despărţirii de Traian Băsescu, iar Theodor Paleologu spune că modul în care au fost organizate alegerile interne a fost o mascaradă.

Cât priveşte excluderea lui din partid, Paleologu a explicat că PDL nu este moşia nimănui.

Blaga va decide cine pleacă din PDL

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)