Vasile Blaga: PNL discută luni lista candidaţilor înscrişi în cursa internă pentru alegerile locale din 2016

Vasile Blaga: PNL discută luni lista candidaţilor înscrişi în cursa internă pentru alegerile locale din 2016
Foto: B1 TV

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri că liberalii vor discuta, în cadrul ședinței Biroului Politic Național de luni, lista candidaţilor care s-au înscris în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, informeaază Mediafax.

„Luni, 3 august, avem o primă citire a listelor de candidaţi în oraşe, municipii, avem nişte principii stabilite şi valabile în toate judeţele ţării. (…) Au drept de preempţiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem, pentru că noi aveam un număr de primari mai mare decât PSD, însă a venit celebra Ordonanţă 55, care este la sertar şi acum, la Senat, sigur am pierdut un numar important, peste 500 de primari”, a anunțat Vasile Blaga.

Liderul PNL a mai declarat că acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidaţii anunţati vor fi supuşi unor cercetări sociologice.

„Cei care au drept de preempţiune sunt în analizele organizaţiilor, dacă îndeplinesc şi criteriile electorale pentru a candida, iar acolo unde nu avem primari, ne-am bucura să avem mai multe candidaturi”, a mai spus Blaga.

„De la Bucureşti până în cea mai mică comună din ţară” vor candida, susţinuţi de PNL, doar cei care, potrivit studiilor sociologice, au cele mai multe şanse de reuşită.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`