Vasile Blaga: Ne dorim o nouă lege a finanțării partidelor. Ne dorim un nou cod electoral. Ne dorim Parlament bicameral (VIDEO)

Vasile Blaga: Ne dorim o nouă lege a finanțării partidelor. Ne dorim un nou cod electoral. Ne dorim Parlament bicameral (VIDEO)

Co-președintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că liberalii solicită convocarea ședinței Comisiei de Cod electoral înainte de debutul sesiunii parlamentare

El a adăugat că PNL solicită schimbarea nu doar a legilor electorale, ci și a celei privind partidele și finanțarea acestora.

El a adăugat că 28 februarie este data limită de a anunța proiectul guvernamental, dar și programul PNL.

„Ne dorim o nouă lege a finanțării partidelor. Ne dorim un nou cod electoral. Noi propunem ca primarii și șefii de Consilii Județene să fie aleși în urma a două tururi de scrutin. Propunem încă o dată reducerea numărului de parlamentari. Ne dorim ca Parlamentul să rămână bicameral”, a spus Vasile Blaga.

„Am discutat cu doamna Gorghiu convocarea pentru luni, 5 ianuarie, ora 11.00, a comisie de unificare, pentru a începe stabilirea criteriilor după care să se facă unificarea de jos în sus a celor două partide. Colegii mei au propus un set lung de criterii după care să se facă acest proces de unificare. Le voi prezenta în Comisia de unificare liberală. Cu toții am apreciat că 2015 este un an decisiv pentru construcția și consolidarea noului PNL”, a completat Blaga.

Vasile Blaga, despre noul program al PNL

Urmăriți B1TV.ro și pe
`