Vasile Blaga, după consultările de la Palatul Cotroceni: În ceea ce privește legea privind votul în diaspora, suntem adepții votului alternativ (VIDEO)

Publicat: 20 04. 2015, 11:53
Foto: B1 TV

Co-președintele PNL Vasile Blaga a declarat luni, la finalul consultărilor avute de PNL cu președintele Klaus Iohannis, că în cursul acestei săptămâni Senatul poate adopta legea finanțării partidelor și pe cea a alegerilor locale.

”Ne-am îndeplinit promisiunile pe care le-am făcut la prima întâlnire. În această săptămână Senatul poate aproba trei legi din acest pachet. Prima este cea a finanțării partidelor și campaniilor. I-am transmis președintelui punctul nostru de vedere. A doua lege care poate fi votată de Senat săptămâna aceasta este cea a alegerilor locale. Am menținut amendamentele noastre referitoare la alegerea primarilor și preșdinților consiliilor județene, adică în două tururi. Dacă va trece varianta primar – in primul tur, o vom accepta”, a declarat Vasile Blaga.

Referitor la chestiunea votului în disapora, Vasile Blaga a recizat că PNL susține introducerea votului alternativ.

”În ceea ce privește legea privind votul in diaspora, cred că săptămâna viitore poate fi adoptată. Suntem adepții votului alternativ. Oamenii pot vota ca până acum, în secții, dar ca sa fie numărul de secții suficiente dorim ca Autoritatea Electorală Permanentă să organizeze aceste alegeri și să aibă datele necesare pentru a putea să organizeze aceste alegeri”, a mai spus co-președintele PNL.

”Tot din acest pachet de legi, cea a alegerilor generale, cred că și acest proiect de lege poate să ajungă în această sesiunie în fața Senatului și a Camerei Deputaților, nu vedem niciun impediment ca întregul pachet al legilor electorale să tracă în această sesiune”, a mai spus Blaga.

Vasile Blaga, după consultările de la Palatul Cotroceni