Vasile Blaga, despre premierul Ponta: Zice că-i jurist, dar nu cunoaște Constituția. Nu îi poate dicta președintelui să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD

Publicat: 16 07. 2015, 17:20
Foto: cotidianul.ro

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, îl acuză pe Victor Ponta că nu cunoaște Constituția, deși este jurist, motivând că în cazul unei numiri de premier, „nu Ponta îi dictează preşedintelui. Preşedintele are obligaţia de a consulta partidele şi de a ajunge la o concluzie”.

Mai precis, Blaga susține că premierul nu îi poate „dicta” președintelui „să nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD”.

„Un om arogant, care zice că-i jurist, dar care nu cunoaşte Constituţia. Dacă dânsul îşi dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configuraţie parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul din partidele care a zis că-l susţine, a zis că-l susţine pe el, atât timp cât este prim-ministru, şi nu susţine PSD. Deci, lucrurile sunt complicate. Preşedintele, după discuţii cu partidele politice, aşa spune Constituţia – şi aţi observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituţia -, va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice şi va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează preşedintelui. Preşedintele are obligaţia de a consulta partidele şi de a ajunge la o concluzie”, a declarat liberalul despre Victor Ponta.