Vasile Blaga: Dacă ne uităm la matematica parlamentară, nu sunt şanse foarte mari la moţiune. Ne bazăm pe buna-cuviinţă a unora din PSD și UNPR

Vasile Blaga: Dacă ne uităm la matematica parlamentară, nu sunt şanse foarte mari la moţiune. Ne bazăm pe buna-cuviinţă a unora din PSD și UNPR
Foto: B1 TV

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marţi, că, matematic, nu sunt şanse foarte mari ca moţiunea de cenzură să treacă, însă se bazează „pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR”.

„Dacă ne uităm la matematica parlamentară, aş spune că nu sunt şanse foarte mari, dar, pe de altă parte, totuşi, încă ne bazăm pe buna-cuviinţă şi mai ales pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR. Şi avem de partea noastră partidul domnului Geoană, cu câţi parlamentari are, domnul Fenechiu a semnat cu grupul său moţiunea, am văzut astăzi poziţia nuanţată a UDMR, care a spus că îşi lasă colegii să voteze conform propriei conştiinţe. O să vedem”, a declarat Vasile Blaga pentru Gândul.

Întrebat dacă a vut o dscuție cu președintele UNPR, Gabriel Oprea, despre moțiunea de cenzură, liderul PNL a răspuns afirmativ.

„Am discutat şi răspunsul lui a fost cel care a fost şi public, de altfel, că îl susţine în continuare pe Victor Ponta”, a spus Blaga.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită luni în plenul Parlamentului, iar dezbaterea şi votul asupra acesteia vor avea loc vineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`