Valeriu Zgonea, reales președinte al Camerei Deputaților

Valeriu Zgonea, reales președinte al Camerei Deputaților

Social-democratul Valeriu Zgonea, singura propunere pentru șefia Camerei Deputaților, a fost reales în funcție.

Zgonea a fost ales cu 345 de voturi ”pentru” și 38 de voturi ”împotrivă”.

”Vă asigur pe toți, pe cei din opoziție și pe cei de la guvernare, că voi face tot ce-mi stă în putere pentru a duce la bun sfârșit acest mandat. Președinția Camerei Deputaților este o mare onoare pentru orice cetățean al României, dar și o mare responsabilitate”, a declarat Zgonea la învestirea sa.

Acesta a precizat că actualii 412 parlamentari trebuie să fie uniți și că astfel vor reprezenta mai mult decât 334 de parlamentari dezbinați.

”Nu uitați că trăim vremuri grele, milioane de familii din România încă resimt efectele crizei economice, mulți dintre ei ne-au votat pe 9 decembrie, iar noi suntem astăzi, aici, datorită voturilor pe care ei ni le-au încredințat. Aceste voturi reprezintă speranța oamenilor într-un viitor mai buni. Este datoria noastră să răsplătim încrederea pe care ne-au arătat-o”, a mai adăugat președintele Camerei Deputaților. 

Acesta a vorbit și despre cum se va continua munca pentru a duce la bun sfârșit promisiunile din legislatura trecută. ”O nouă conduită pentru parlamentari, un nou statut de deputat și senator, creșterea rolului diplomatiei parlamentare în relațiile externe ale statului român”, sunt câteva dintre lucrurile menționate de Zgonea.

Zgonea, reales președintele Camerei

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`