Valeriu Zgonea: E necesară implementarea cât mai rapidă a votului prin corespondenţă. Se impune o analiză asupra oportunităţii implementării sistemului şi pentru cetăţenii din ţară

Publicat: 03 09. 2015, 11:40
Foto: facebook.com/zgonea

Valeriu Zgonea a precizat joi că este necesară implementarea cât mai rapidă a votului prin corespondenţă, în baza unui consens între actorii instituţionali şi societatea civilă. Totodată, președintele Camerei Deputaților este de părere că ar trebui analizată posibilitatea de a  implementa acest sistem şi pentru cetăţenii din ţară.

„E necesară implementarea cât mai rapidă a votului prin corespondenţă, în baza unui consens între actorii instituţionali şi reprezentanţii societăţii civile. Susţin dezvoltarea unor mecanisme simplu de înţeles, care să nu birocratizeze excesiv procesul şi să fie cât mai transparente, poate chiar să implice folosirea infrastructurii electronice, dacă partenerii de dialog sunt de acord cu acest model”, a notat Valeriu Zgonea pe pagina sa de Facebook.

”‪‪PSD‬ îsi dorește ca noua lege a votului prin corespondență să întărească încrederea cetățenilor din străinătate și a partenerilor țării în instituțiile românești. Desigur, în opinia mea, se impune o analiză serioasă asupra oportunității implementării acestui sistem și pentru cetățenii din țară”, a mai precizat șeful Camerei Deputaților.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că „‎PSD‬ îsi doreşte ca noua lege a votului prin corespondenţă să întărească încrederea cetăţenilor din străinătate şi a partenerilor ţării în instituţiile româneşti”.

„Desigur, în opinia mea, se impune o analiză serioasă asupra oportunităţii implementării acestui sistem şi pentru cetăţenii din ţară”, a mai notat Zgonea.

PSD l-a mandatat pe Valeriu Zgonea să elaboreze un set de principii care să stea la baza legii votului prin corespondenţă şi să le trimită Autorității Electorale Permanente, care va elabora, la rândul său, proiectul pe această temă.