Valeriu Stoica despre legea grațierii: O asemenea reglementare NU POATE FI prin ordonanță și mai ales în mod OCULT

Valeriu Stoica despre legea grațierii: O asemenea reglementare NU POATE FI prin ordonanță și mai ales în mod OCULT

Seniorul politic și juridic Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției între anii 1996-2000 și cel care a semnat prima lege de grațiere după 1990, susține că o asemenea reglementare nu poate fi adoptată prin ordonanță și mai ales în mod ocult.

Într-un interviu acordat site-ului stiripesurse.ro, Valeriu Stoica face o paralelă cu precedentele legi de grațiere colectivă emise în 1997 și 2002.
Astfel, fostul ministru al Justiției declară că deși principial nu este nicio anomalie să se adopte o asemenea reglementare, sub aspectul oportunității reglementarea nu este binevenită.

"Nu cred că o asemenea reglementare poate fi adoptată prin ordonanță și mai ales în mod ocult. O asemenea reglementare trebuie dezbătută în Parlament. Înainte să fie dezbătută în Parlament, trebuie să fie supusă dezbaterii publice, pentru a se vedea în ce măsură asemenea acte de clemență sunt oportune în acest moment, care e justificarea lor și care este sfera exactă a infracțiunilor cu care operează aceste acte de clemență." a explicat Valeriu Stoica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`