Valeriu Gheorghiță, despre relația cu Vlad Voiculescu: „Din punct de vedere instituțional, lucrurile se desfășoară în condiții normale, avem o colaborare foarte bună” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre relația cu Vlad Voiculescu: „Din punct de vedere instituțional, lucrurile se desfășoară în condiții normale, avem o colaborare foarte bună” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național pentru vaccinarea împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru B1 TV, că nu au existat tensiuni între el și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ci doar discuții tehnice privind campania de informare și cea de vaccinare anticoronavirus. „Din punct de vedere instituțional, lucrurile se desfășoară în condiții normale, avem o colaborare foarte bună”, a insistat el. Medicul militar a explicat apoi care este practic rolul comitetului pe care îl conduce.

Valeriu Gheorghiță, despre relația cu Vlad Voiculescu: Avem o colaborare foarte bună

„Am văzut că au apărut o serie de articole în presă, cred că ele au avut ca origine discuții tehnice pe care le-am avut cu domnul ministru Voiculescu legate de modalitatea de implementare a activitităților în campania de vaccinare. Abordări punctuale legate de strategie, de implementare anumitor centre, legate de strategia de comunicare și informare. Dar, repet, sunt discuții strict în sfera profesională.

Din punct de vedere instituțional, lucrurile se desfășoară în condiții normale, avem o colaborare foarte bună. Ministerul Sănătății e unul dintre cele mai importante în derularea programelor de vaccinare mai ales acum. E una dintre campaniile cu amploare fără precedent în care doar prin dialog și solidaritate putem merge mai departe și face ca lucrurile să meagă în direcția bună”, a declarat Valeriu Gheoghiță, pentru B1 TV.

Acesta a explicat apoi care este practic rolul comitetului pe care îl conduce: „Să știți că în majoritatea țărilor, inclusiv în țările europene, s-a constituit un comitet interministerial, cum avem noi, în care sunt experți care coordonează pe plan național toate activitățile. Tot acest efort revine instituțiilor care au atribuții în implemetarea campaniei. Ce facem noi la comitet e să coordonăm și să creăm modele de bună practică, pe care să le transmitem în teritoriu ca să existe o abordare uitară. Toată activitatea noastră e dusă la bun sfârșit prin implicarea instituțiilor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu:Nu există absolut nicio tensiune între mine și Valeriu Gheorghiță

Precizările vin în contextul în care presa a relatat că ar exista tensiuni între Voiculescu și el, primul dorind să-l lase pe cel din urmă mai mult cu un rol decorativ în desfășurarea campaniei de vaccinare anticoronavirus.

„Nu există absolut nicio tensiune. Există discuţii şi există un grup de oameni care au încredere unii în alţii şi care discută cât se poate de deschis despre probleme şi există probleme şi problemele acestea trebuie rezolvate. (…) Evident că sunt discuţii, evident că încercăm să îmbunătăţim lucrurile şi, da, nu este nimic secret, dar nici gând să existe tensiune între mine şi premier sau între mine şi Valeriu Gheorghiţă”,a spus și ministrul Sănătății.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`