Val de politicieni la slujba Sfintei Liturghii de Sfânta Parascheva. Unde au ales să stea și cum au fost fotografiați liderii politici, la Iași (FOTO)

Publicat: 14 10. 2024, 16:20
Actualizat: 14 10. 2024, 16:48
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Pe 14 octombrie este ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind și a șaptea zi a pelerinajului de la Iași. Orașul a fost paralizat, coada la raclă fiind de șase kilometri, iar timpul de așteptare a ajuns chiar la peste 20 de ore. De asemenea, școlile au fost închise astăzi.

Mii de persoane au asistat, luni, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar conform unor estimări, peste 45.000 de pelerini au așteptat să se închine la sfintele moaşte.

Ce lideri politici au asistat la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

De la slujbă nu au putut lipsi nici politicienii. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Diana Șoșoacă și George Simion au fost prezenți la Slujba Sfintei Liturghii prilejuite de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva, la Catedrala Mitropolitana din Iași.

Liderii PSD, PNL şi USR, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi au ales să asiste la slujbă din mulţime, iar Mircea Geoană a stat pe scena amenajată pentru oficialităţi.

George Simion, liderul AUR, a venit la slujbă însoţit de Gigi Becali.

Diana Șoșoacă s-a pozat cu oamenii, care așteptau la coadă să ajungă să se închine la sfintele moaşte.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu
Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Peste 200.000 de pelerini au trecut pe la racla cu sfintele moaşte

Între timp, continuă pelerinajul de la Catedrala Mitropolitană. Până luni dimineaţă, au trecut peste 200.000 de pelerini, pe la racla cu sfintele moaşte, potrivit jandarmilor.

Cuvioasa Parascheva, cunoscută şi ca Sfânta Vineri, este considerată în popor ca fiind ocrotitoarea Moldovei şi a oamenilor sărmani, potrivit Spotmedia.

Anul acesta, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au adus, de la o mănăstire de pe Muntele Athos, şi moaştele Sfântului Pantelimon. Acesta este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi sfinţi vindecători.