USR anunță că va candida pe liste proprii, fără aliați, la parlamentare: „Pretențiile au fost nerezonabile” / „Înscrierea la prezidențiale a mai multor candidați de dreapta va ajuta doar PSD”

USR anunță că va candida pe liste proprii, fără aliați, la parlamentare: „Pretențiile au fost nerezonabile” / „Înscrierea la prezidențiale a mai multor candidați de dreapta va ajuta doar PSD”
Elena Lasconi, președinta USR. Sursa foto: USR

USR a anunțat că va candida pe liste proprii, fără aliați, la alegerile parlamentare din 1 Decembrie.

De ce au eșuat discuțiile USR cu celelalte partide de dreapta

USR susține că lideri ai săi au purtat discuții în ultimele săptămâni cu reprezentanții altor partide de dreapta, în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare, astfel încât România să fie condusă de un președinte și de un guvern de dreapta.

„Pretențiile prezentate de reprezentanții celorlalte partide au fost însă nerezonabile și imposibil de pus în practică. Ca urmare, USR va merge, cu motoarele turate la maximum, în următoarele alegeri și va candida prin forțe proprii”, a transmis USR, într-un comunicat.

Lasconi (USR): Candidăm prin forțele noastre proprii, determinați și curajoși

Elena Lasconi, lidera USR și candidata partidului la prezidențiale, a declarat că va face tot ce ține de ea ca România să nu meargă încă 10 ani pe direcția dată de PSD: „Am stat cu toată lumea la masă, am venit cu propuneri rezonabile. Dar rezultatele nu au fost cele așteptate. Eu voi face tot ce ține de mine ca România să nu continue zece ani în direcția dată de PSD, adică în direcția corupției, a nepotismului, a combinațiilor și a guvernării pentru unii, în detrimentul tuturor. Candidăm prin forțele noastre proprii, determinați și curajoși. Candidăm sub sigla USR la prezidențiale și la parlamentare”.

Avertismentul USR în contextul prezidențialelor

USR mai susține că Elena Lasconi, candidata sa la prezidențiale, stă cel mai bine în sondaje, așa că „ar fi singura care să învingă candidații PSD din aceste alegeri”.

În acest context, USR avertizează, în finalul comunicatului, că „înscrierea în cursa pentru alegerile prezidențiale a mai multor candidați de dreapta va ajuta doar candidații PSD”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)