USL pregătește o nouă remaniere a Guvernului: Liberalii vor un minister mai bănos și renunță la Dezvoltare pentru Sănătate

Publicat: 10 09. 2012, 08:54

USL pregăteşte o nouă remaniere a Guvernului. Liberalii sunt dispuşi să renunţe la Ministerul Dezvoltării  în favoarea portofoliului Sănătăţii, anunţă Evenimentul Zilei. Conform jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, cei de la PNL sunt nemulţumiţi de tăierea fondurilor de la  Transporturi şi doresc astfel să preia un minister mai bănos.

Actualul ministru al Dezvoltării, liberalul Eduad Helvig nu va părăsi însă Executivul. El va prelua conducerea Ministerului Transporturilor unde îl va înlocui pe colegul său de partid Ovidiu Silaghi. Acesta va fi schimbat deoarece a intrat în dizgraţia preşedintelui PNL, Crin Antonscu. Antonescu i-a pus gând rău lui Silaghi după ce acesta nu l-a  invitat la deschiderea autostrăzii Bucureşti- Ploieşti. În schimb, printre invitaţii ministrului s-a aflat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, unul dintre adversarii liderului PNL.

Şi Partidul Conservator a preluat recent o poziţie importantă în cadrul Ministerul Transporturilor. Liderul PC, Dan Voiculescu l-a impus în urmă cu câteva zile pe apropiatul său, Cristinel Smadu în funcţia de director al Companiei Naţionale a Aeroporturilor Bucureşti. Smadu l-a înlocuit pe liberalul Cornel Poteraşu. Potrivit Evenimentului Zilei, nici această decizie a lui Silaghi nu a fost pe placul conducerii PNL.