USL merge la consultări cu preşedintele privind reorganizarea administrativă

Publicat: 14 06. 2011, 12:05
Foto: B1 TV

Uniunea Social Liberală a decis să participe, marţi, la consultările iniţiate de către şeful statului, Traian Băsescu, referitor la reorganizarea administrative-teritorială, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii USL nu vor discuta agenda propusă de către Traian Băsescu, ci vor încerca să-l convingă să renunţe la reorganizarea administrative-teritorială, care, conform lui Crin Antonescu, ar aduce ţara în “haos şi debandadă”.

Preşedintele României a invitat formaţiunile parlamentare într-o întrevedere pe 21 iunie, pentru a discuta despre reorganizarea teritorială şi revizuirea Constituţiei. USL este invitată de la ora 14:00, iar reprezentanţii coaliţiei de la ora 16:00.
UDMR a anunţat marţi după-amiază că nu este de acord cu reorganizarea administrativ-teritorială în 16 judeţe. Liderii Uniunii nu sunt de acord cu varianta propusă de PDL şi anume, împărţirea în 8 judeţe, deoarece la ora actuală încă nu există “un proiect bine închegat şi corelat”.

Ioan Oltean a afirmat vineri că Executivul ar dori să-şi asume răspundere pe actul normativ.

Vicepremierul Marko Bela a declarat că în urma unei discuţii purtate cu Emil Boc despre propunerea făcută publică de secretarul general al PDL, Ioan Oltean, nu există “o astfel de concepţie”.

“Noi nu am fost consultaţi, l-am întrebat pe premierul Emil Boc dacă s-a corelat PDL. Am aflat că nu este vorba de o poziţie a PDL, domnul Oltean a transmis propria propunere, probabil. În coaliţie nu ne-am corelat, nici în PDL nu există o astfel de concepţie (…) Deocamdată, avem nevoie de dezbateri pentru cristalizarea unei anumite concepţii”, a precizat Marko Bela, citat de Mediafax.