USL a depus contestație la CCR împotriva noului Guvern

Publicat: 16 02. 2012, 14:40

USL a depus joi contestație la Curtea Constituțională împotriva noului Guvern. Opoziția contestă valoarea noului executiv în Parlament, mai ales în comisiile reunite care au dat avize pentru noii miniștri.

Cabinetul propus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a trecut în Parlament, săptămâna trecută, cu o majoritate confortabilă, cu 237 de voturi ”pentru” și  două voturi ”împotrivă.”

Tot săptămâna trecută, toți miniștri din propuși au primit votul favorabil al comisiilor de specialitate.

În aceeași zi, USL a transmis un comunicat prin care anunța că va contesta validarea noului Guvern, motivând că nu s-au respectat procedurile de audiere şi validare a miniştrilor.

USL consideră că votul de învestitură a noului Guvern a fost o sfidare a principiilor statului de drept.

„Am asistat la o nouă sfidare nu doar a principiilor statului de drept, ci şi al sfidarea milioanelor de români care îşi doresc alţi guvernanţi şi un alt mod de a face politică”, afirma Ponta.

„Deși păreau a înțelege că românii greu încercați de austeritate și lipsa cronică de performanță a statului român care trebuie reformat, constatăm că din păcate partidele din opoziție aleg calea unei confruntări oarbe, iraționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.