Uniunea Europeană de Radioteleviziune cere Greciei să anuleze decizia de închidere a posturilor publice de radioteleviziune

Uniunea Europeană de Radioteleviziune cere Greciei să anuleze decizia de închidere a posturilor publice de radioteleviziune
Uniunea Europeană de Radioteleviziune (UER) a cerut Greciei să anuleze decizia de închidere a posturile publice de radioteleviziune ERT.Preşedintele UER, Jean-Paul Philippot, şi directorul general, Ingrid ...

Uniunea Europeană de Radioteleviziune (UER) a cerut Greciei să anuleze decizia de închidere a posturile publice de radioteleviziune ERT.

Preşedintele UER, Jean-Paul Philippot, şi directorul general, Ingrid Deltenre, i-au trimis o scrisoare premierului grec Antonis Samaras pentru a-i cere „să facă uz de toate puterile pentru a anula imediat această decizie”, relatează AFP.

„Existenţa mass-meda de interes public şi independenţa lor faţă de guvern sunt în centrul societăţilor democrate. Rezultă că orice modificare importantă în sistemul mass-media publice nu trebuie decisă decât după o dezbatere deschisă şi exhaustivă în parlament şi nu printr-un simplu acord între doi miniştri”, afirmă UER.

Instituția precizează că închiderea posturilor publice de radioteleviziune din Grecia este rezultatul unor prerogative excepționale acordate de urgență ministrului finanțelor și omologului său însărcinat cu mass-media și sectorul public.

„Chiar dacă recunoaştem nevoia de a face economii bugetare, posturile publice sunt mai importante ca oricând în perioadele de dificultăţi naţionale. Asta nu înseamnă că ERT trebuie administrate într-un mod mai puţin eficient decât o companie privată. Evident, toate fondurile publice trebuie cheltuite cu mare grijă”, mai spun oficialii europeni.
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`