Ungureanu: Dreapta ar trebui să desemneze un candidat comun pentru alegerile prezidențiale

Ungureanu: Dreapta ar trebui să desemneze un candidat comun pentru alegerile prezidențiale

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că dreapta ar trebui să desemneze un candidat comun pentru alegerile prezidențiale. Mihai Răzvan Ungureanu a evitat să precizeze dacă el ar fi dispus să fie acest candidat.

În plus, Mihai Răzvan Ungureanu este de părere că politica externă şi cea de securitate naţională trebuie să fie două dintre atributele constituţionale ale preşedintelui.

„Nu poate fi contestat de nimeni faptul că în momentul în care există un proiect articulat al tuturor forţelor politice din dreapta, el trebuie să conţină şi definirea nominală a candidatului la prezidenţiale pentru 2014. Forţa Civică se va pronunţa pe aşa ceva, PDL se va pronunţa pe aşa ceva, sunt convins că şi PNŢCD, care are reprezentanţi în Parlament, se va pronunţa pe aşa ceva”, a declarat MRU.

Întrebat dacă susţine că preşedintele Băsescu se află în situaţia descrisă de el, Ungureanu a spus că se referă doar la cum vede el profilul candidatului la Preşedinţie. Totodată,Ungureanu a precizat că pentru a fi posibil ca dreapta să aibă un candidat unic la prezidenţiale este nevoie de clarificarea internă a partidelor care se consideră a fi de această parte a eşicherului.

„Dacă dreapta, ceea ce înseamnă în momentul de faţă ARD, va considera că este nevoie de un singur nume, vom respecta cu toţii această opţiune. Pentru aceasta este nevoie să se întâmple două lucruri: unu, clarificarea internă în partidele care se consideră de centru dreapta şi doi înţelegerea unei necesităţi pentru că nominalizarea unui candidat la prezidenţiale reprezintă o piesă esenţială în strategia de câştigare a alegerilor în 2014”, a mai spus acesta.

MRU vrea candidat comun al dreptei la Prezidenție

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)