Ungureanu a lansat Inițiativa Civică: Ar putea deveni partid politic care să propună candidați la alegerile din toamnă

Publicat: 19 06. 2012, 14:32

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a anunțat, marți, că a înființat Inițiativa Civică – o organizație non-guvernamentală de centru-dreapta în care sunt bineveniți atât membri ai PDL cât și ai PNL, informează HotNews.

Fostul premier anunțase încă de pe 28 martie, în emisiuneaSub semnul întrebării de pe B1TV intenția de a lansa acestă platformă.

La momentul respectiv, a fost aunțată și o adresă de mail unde posibiliii susșinători erau invitați să se exprime. În doar două zile, apăruseră deja 3.000 de mesaje de la susținători.

Scopul Inițiativei, după cum a declarat Ungureanu, este de a-i reuni ”pe toti cei care se simt dezamagiți de actuala viață politică din România, de figurile politice românești și care au încă resursa de a se implica și civic și politic în viitorul apropiat.”

Dacă în prezent Inițiativa rămâne la stadiul de formă asociativă, Ungureanu nu exclude ca pe viitor, în funcție de evoluția lucrurilor, aceasta să devină partid politic.

”Nu este o formulă artificială și pe măsură ce ea va crește va căpăta greutatea necesară pentru a articula alături de partide, cum este PDL sau alte partide care se recunosc în dreapta” a mai ăprecizat Mihai Răzvan Ungureanu.

De asemenea, fondatorul inițiativei a declarat că pe viitor formațiunea s-ar putea alătura unor partide precum PDL sau partidul Noua Republică, „unificând în acest fel dreapta.”

Citește AICI mai multe despre ONG-ul lansat de Mihai Răzvan Ungureanu