Unde se duc banii pe care românii îi plătesc la taxe și impozite? Ionuț Moșteanu (USR): Guvernul i-a spart într-un ritm fără precedent, nu mai face rectificarea, pentru că am vedea cu toții ce dezastru este în finanțele României (VIDEO)

Unde se duc banii pe care românii îi plătesc la taxe și impozite? Ionuț Moșteanu (USR): Guvernul i-a spart într-un ritm fără precedent, nu mai face rectificarea, pentru că am vedea cu toții ce dezastru este în finanțele României (VIDEO)

Deputatul USR, Ionuț Moșteanu, a avut o intervenție în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV. Deputatul a fost întrebat unde se duc banii pe care românii îi plătesc la taxe și impozite.

“Primăriile sunt pe pe butuci, primăriile sunt blocate, efectiv, de ordonanțele lui Ciolacu. Contractorii statului, fie că sunt contractori ai autorităților centrale sau autorităților locale sunt cu facturile neplătite, și ăsta este cel mai mare sabotaj pe care îl face Ciolacu în momentul acesta economiei românești.

Deci una spun pe gură, vorbesc de taxe, dar realitatea este că ei au spart banii într-un ritm fără precedent, de doi ani sunt la guvernare. O dată cu Nicu ca premier, acum cu Marcel ca premier, dar sunt împreună, PSD și PNL.

PNL-ul și-au trădat ultima urmă de liberalism când au fost de acord cu acest lucru. Și în fiecare săptămână există semnăturile miniștrilor PNL pe actele normative din Guvern cu care Ciolacu omoară mediul privat, doamna Gorghiu de la Justiție și domnul Boloș, PNL-istul de la Finanțe. A găsit Ciolacu într-un mod foarte creativ aeastă șmecherie, să fenteze rectificarea. Este prima dată când nu se face rectificare și, practic, ce face? Pune ministerele să dezangajeze bani, cheltuieli, trimit ăștia hârtie de la ministere, sunt 6 instituții care aveau bani prinși în bugetul inițial, în bugetul de stat, zic ‘noi nu mai putem face investiția cutare, deci nu mai țineți banii ăia la Ministerul de Finanțe pentru noi, ministerul X, că nu mai putem face’. Boloș ia banii ăștia și îi bagă în fondul de rezervă.

Și din fondul de rezervă, acolo e ca peștera lui Aladin și de acolo intră Aladin, domnul Ciolacu, ia ce-i trebuie și dă la primari, lui Iohannis, la SRI, cine face frumos la domnul Ciolacu. Ori, asta este dincolo de constituționalitate. Practic, el fentează Parlamentul prin această măsură, care Parlamentul e aprobat în buget, dar nu mai are nicio legătură structura cheltuielilor cu bugetul aprobat, anul trecut, în decembrie, care și ăla era un buget mincinos, am spus atunci că era un buget nerealist.

Deci Ciolacu cheltuie de sparge, nu mai face rectificarea, pentru că rectificarea l-ar obliga să publice niște indicatori și am vedea cu toții ce dezastru este în finanțele României și o târâie așa până la finalul anului, cu toată trezoreria pe butuci, cu administrațiile locale pe butuci, cu contractorii statului pe butuci.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei