Un oraș din România a rămas fără conducere: Primarul, plasat sub control judiciar, subalternii infectați cu noul coronavirus

Un oraș din România a rămas fără conducere: Primarul, plasat sub control judiciar, subalternii infectați cu noul coronavirus
Foto: Monitorul de Vrancea

Situație critică în localitatea vrânceană Panciu, unde municipalitatea a rămas fără conducere după ce primarul oraşului a fost plasat sub control judiciar, fiind implicat într-un dosar de coropție, iar subalternii săi, printre care și viceprimarul din Panciu, sunt în spital după ce au fost infectați cu COVID-19.

Primarul orașului Panciu implicat într-un dosar de corupție cu un prejudiciu de 500.000 euro

Primarul Iulian Nica este implicat într-un dosar de corupţie şi judecătorul a decis să-l plaseze sub control judiciar. În luna martie, primarul social-democrat al orașului Panciu, a fost reținut 24 de ore într-un dosar de corupție cu prejudiciul de circa 500.000 de euro. Șapte persoane sunt vizate în acest caz.

Nica este acuzat de delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals.

Procurorii au făcut percheziţii la sediul primăriei din Panciu şi al unei societăţi din subordinea administraţiei locale, Duspi Serv, prin intermediul cărora s-ar fi petrecut faptele din dosar.

Focar de infecție cu COVID-19 în Primăria Panciu

Atribuțiile primarului Nica nu pot fi preluate de către subalternii săi, în condițiile în care vice-primarul Șerban Huzum este infectat la rândul său. Infectați sunt și contabilul Ionuț Bută și magazionerul Neculai Adochiței, au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2.

Contabilul Ionuț Bută și magazionerul Neculai Adochiței, au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2. De asemenea, șase dintre angajații care au fost în contact cu cei amintiți mai sus au fost plasați în izolare, scrie ziaruldevrancea.ro.

Potrivit legislației, în acest context, atribuţiile de conducere sunt exercitate temporar în Primăria Panciu de către secretarul instituției. Situația rămâne însă incertă dacă procurorii şi judecătorii vor considera că a fost implicat în actele de corupţie din dosarul primarului Nica.

Grupul de Comunicare Strategică anunță, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 326 noi cazuri deîmbolnăvire cu noul coronavirus. Bilanțul total ajunge la 27.296. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Tot în intervalul 30 iunie, ora 10.00 – 1 iulie, ora 10.00 au mai fost raportate și 16 decese cauzate SARS-CoV-2. La terapie intensivă se află 222 de paciențidiagnosticați cu Covid-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`