Un nou scandal alimentar în Marea Britanie: Carne neidentificată, care ar putea fi de câine sau pisică, descoperită în mâncarea fast-food

Publicat: 28 03. 2013, 15:13
Analizele ADN efectuate unui fel de mancare distribuit de fast-food-urile londoneze ce ar fi trebuit să conțină carne de miel au scos la iveală faptul că acesta conținea carne, dar nu una cunoscută pentru consum....

Analizele ADN efectuate unui fel de mancare distribuit de fast-food-urile londoneze ce ar fi trebuit să conțină carne de miel au scos la iveală faptul că acesta conținea carne, dar nu una cunoscută pentru consum.

Conform analizelor, carnea nu este nici de miel, vită, pui, porc, capră sau cal. Asta înseamnă că ar putea fi carne de câine sau pisică, a transmis într-un documentar BBC 3, informează Daily Mirror.

„Conţine carne – dar nu este miel, nici porc, vită sau pui. Nici cal şi nici capră. În acest moment, laboratorul nu poate identifica exact de la ce animal provine această carne”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

În luna ianuarie, patru lanțuri importante de retail din Marea Britanie au luat hotararea de a retrage anumite produse de vită, în care a fost descoperit ADN de cal.

Scandalul cărnii de cal a afectat și România. Autoritățile au descoperit 100 de kilograme, într-un depozit din Ilfov, pachete de carne de cal etichetate drept carne de vită. Carnea a ajuns la cel puțin 7 restaurante și fast-fooduri din București. (Detalii AICI)