Un nou caz de plagiat în PSD: Olguța Vasilescu, acuzată că ar fi copiat în lucrarea sa de doctorat

Un nou caz de plagiat în PSD: Olguța Vasilescu, acuzată că ar fi copiat în lucrarea sa de doctorat

Un nou caz de plagiat zguduie Partidul Social Democrat. Potrivit Cotidianul, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, ar fi copiat în lucrarea sa de doctorat pasaje întregi din „Tratatul de sociologie” al lui Vilfredo Pareto, considerat ideologul lui Mussolini.

Olguţa Vasilescu se apără însă şi susţine că totul nu reprezintă decât nişte articole plătite.

În lucrarea „Contribuţia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, regăsim de la un capăt la altul fragmente copiate din cartea lui Pareto, „Tratatul de sociologie generală”, publicată în 1916. Metoda este însă una ingenioasă, susţin specialiştii.

Cu toate acestea, Lia Olguţa Vasilescu a reuşit să păcălească membrii comisiei şi să devină doctor în sociologie.

”Aș fi fost foarte interesată să aflu cine a făcut parte din comisia care i-a acordat doctoratul doamnei Vasilescu. O lucrare de doctorat trebuie să aducă ceva nou, un element nou, doar faptul că pui citate cap-coadă nu este o lucrare de doctorat, este o compunere de nivelul școlii primare”, a comentat fostul deputat Adriana Săftoiu.

Practic, teza sa nu conţine nicio notă de subsol, susţin specialiştii. În plus, printre pasajele incriminate se află şi unele gafe de traducere. Primarul Craiovei neagă însă acuzaţiile.

”Persoana respectivă, care a scris în Cotidianul, este plătită de cei care erau obișnuiți să ia terenuri pe nimic prin Craiova și, pentru că sunt supărați băieții că nu le mai merge, ce s-au gândit? Să îi tragem un plagiat doamnei Vasilescu”, s-a apărat primarul Craiovei.

Specialiştii au şi o soluţie pentru a evita astfel de situaţii. Un proiect de lege care să-i oblige pe parlamentari să-şi publice tezele de doctorat în 6 luni de zile, în caz contrar să li se retragă acest titlu.

Olguța Vasilescu, acuzată de plagiat

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`