Un mesaj fals de pe Twitter a anunțat că Papa Benedict al XVI-lea a murit

Publicat: 08 03. 2012, 23:25
Un mesaj fals pe Twitter anunța joi că Papa Benedict al XVI-lea a murit, însă imediat informația a fost negată de către purtătorul de cuvânt al Sfâtului Scaun, relatează AFP. Pe adresa @CardBertone a...

Un mesaj fals pe Twitter anunța joi că Papa Benedict al XVI-lea a murit, însă imediat informația a fost negată de către purtătorul de cuvânt al Sfâtului Scaun, relatează AFP.

Pe adresa @CardBertone a rețelei de socializare Twitter a apărut la ora ora 19:00 în limba italiană, următorul mesaj: Sfâtul Părinte a murit pe neașteptate în după-amiaza de astăzi. Anunțăm acest eveniment cu durere și consternare.

Însă, la scurt timp mesajul a fost dezmințit, pretoul Federico Lombardi spunând: “este un fapt fără fundament: la fel ca și anunțul, care a fost raportat. Nu are niciun sens și nici o credibilitate, și nu merită atenție”.

Papa, care va împlini vârsta de 85 de ani în aprilie, a arătat recent unele semne de oboseală, normale pentru vârsta lui, dar nu şi-a restrâns activităţile, trebuind chiar să meargă în Mexic şi Cuba până la sfârşitul lunii martie.